Известие

Collapse
No announcement yet.

Обезшумяване на 155 - съвети и идеи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обезшумяване на 155 - съвети и идеи

Здравейте колеги,

иска ми се да намаля малко скърцането на пластмасите в купето, тъй като Алфата като цяло е доста добре обезшумена от външни звуци и се оказва, че разните кори и пластмаси създават симфония в купето, която лично мен почна много да ме дразни. Някой да се е занимавал с това и какви мерки е взел?
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

ти май имаш много свободни недели
    като начало почни с пластмасовата лаъстна м/ъ стъклото и таблото 100% е начупена сваляш я чистиш ако можеш лепиш ,подлагаш нещо и я слагаш. а пръскай със силиконов спрей. жабката също обикновено трака уплътни я (силикон примерно) и смени крачетата дето я държат (с винтове заспива ама е грозно като се отвори). корите на вратите ако не са сваляни по добре не ги пипай а скърцането на самите врати е почти неизбежно - напръскай с нешо уплътненията и се слага изолирбанд на бравата (часта дето е на купето не се сещам как се казва). седалките също скърцат но не съм ги борил.
    обаче най много помага силната музика.
    между другото имам в промишлени количества подобна на тая изолация дето я има във вратите - като дунапрен, ако искаш ще трябва да дойдеш
    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

И като напъха дунапрен във вратите, как ще сваля прозорците.........
      Няма начин на толкова годин...да не хлопа дограмата)
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от alf Покажи съобщение
        ти май имаш много свободни недели
        като начало почни с пластмасовата лаъстна м/ъ стъклото и таблото 100% е начупена сваляш я чистиш ако можеш лепиш ,подлагаш нещо и я слагаш. а пръскай със силиконов спрей. жабката също обикновено трака уплътни я (силикон примерно) и смени крачетата дето я държат (с винтове заспива ама е грозно като се отвори). корите на вратите ако не са сваляни по добре не ги пипай а скърцането на самите врати е почти неизбежно - напръскай с нешо уплътненията и се слага изолирбанд на бравата (часта дето е на купето не се сещам как се казва). седалките също скърцат но не съм ги борил.
        обаче най много помага силната музика.
        между другото имам в промишлени количества подобна на тая изолация дето я има във вратите - като дунапрен, ако искаш ще трябва да дойдеш

Същото щях и аз да ти кажа.
        Изолир банда много помага на палчетата на вратите.

Седалките не знам ,там какво да се направи за да не скърца?
        Ако някои има идея да я споделя.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
          Същото щях и аз да ти кажа.
          Изолир банда много помага на палчетата на вратите.

Седалките не знам ,там какво да се направи за да не скърца?
          Ако някои има идея да я споделя.
          Може ли една снимка как да го поставя изолир банда? че нещо не разбирам Мерси предварително
          92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
          95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
          90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
          00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Притягане на винтчетата на разните кори върши работа уплътненията си намажи с глицерин или си купи препарат против замръзване на уплътнения .
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

бе хора вие в колите музика нямате ли. това са коли на по 15 години как няма да скърцат. Що не се качите в едно рено на 5 години да чуете какво е
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Наскоро се возих в едно БМВ 320 1999г. ... и единствената разлика за мен беше именно тези неприятни звуци. Там ги нямаше. И начина, по който минава по паваж - едва се усеща. А при мен волана тресе гадно и всичко дрънчи. Но и колата ми струва 1/4 от БМВто, така че не се ядосвам. Интересно ми е дали при 156 е така, Чувал съм, че и при тях има такива проблеми. Успех с начинанието на всички, аз взех да се предавам.
                2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщение
                  Наскоро се возих в едно БМВ 320 1999г. ... и единствената разлика за мен беше именно тези неприятни звуци. Там ги нямаше. И начина, по който минава по паваж - едва се усеща. А при мен волана тресе гадно и всичко дрънчи. Но и колата ми струва 1/4 от БМВто, така че не се ядосвам. Интересно ми е дали при 156 е така, Чувал съм, че и при тях има такива проблеми. Успех с начинанието на всички, аз взех да се предавам.
                  Абе не знам какво толкова мислите,колкото и да сме сектанти не можем да отречем,че материалите в интерирора в нашите коли са си некачествени,а и сглобката като цяло и това е.Ако като сте си купували Алфа сте искали безшумна кола значи сте се объркали.Всички,които са знаели каква кола взимат,знаят за какво я взимат.Пак ще цитирам един небезизвестен водещ на автомобилно предаване:"ако тойота е мозъкът,кадилак е стомаха,астън мартин р лицето,то АЛФА е СЪРЦЕТО И ДУШАТА...".Сравнението с бмв е неуместно,като цяло концепцията им е в друг сегмент,АЛФА не е най-бързата кола в света,но е единствената със собствено мнение и душа.
                  sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
                  Ex...
                  Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Не смятам, че сравнението между БМВ и Алфа е неуместно - те са точно в един сегмент и са преки конкуренти. Но наистина е неуместно да се сравнява модел 1992 с модел 1998. По скоро ми е интересно как са нещата при 156, както и писах. А за 159 дори в Ауто Билд писаха, че качеството на материалите в купето е на ниво, което си е признание. Вървим в правилната посока.
                    2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                    ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                    sigpic

Comment

Щом казваш...
                      Написал съм какво имам в предвид,нито съм фен на бмв нито съм си намразил колата,така че...
                      sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
                      Ex...
                      Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                        Притягане на винтчетата на разните кори върши работа уплътненията си намажи с глицерин или си купи препарат против замръзване на уплътнения .
                        И от мен едно съвечте, вече от личен опит
                        Течен парафин, направо съм изумен колко се промени и колко утихна цялото купе, след като буквално го удавих в течен парафин.
                        Процедурата е следната: мажеш вси4ки пластмаси, особено корите на вратите, пластмасата която е на предното стъкло и капаците на говорителите . След това преминах на уплътненията на вратите и пластмасите на колоните. Оставих я един ден на слънце, после там където беше попило много пак намазах и на другия ден реших да я пробвам...направо ми се стори че съм объркал колата

Comment

Първоначално публикувано от vixun Покажи съобщение
                          ...направо ми се стори че съм объркал колата
                          И така - цяла неделя
                          После всичко отначало, който има нерви Аз съм го правил тва около 5 пъти, ама станах на години вече и не ми отива на положението
                          Но може пък с парафин да трае по-дълго - аз съм ползвал силиконов спрей, няква течност от автомивката, с която мажат таблата (сигурно е пак на силиконова основа), глицерин...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Хубаво с течен парафин, но после всичкото прахоляк се лепи де що дойде, да не говорим че парафинът си стои перманентно мазен и цапа много.
                            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                              И така - цяла неделя
                              После всичко отначало, който има нерви Аз съм го правил тва около 5 пъти, ама станах на години вече и не ми отива на положението
                              Но може пък с парафин да трае по-дълго - аз съм ползвал силиконов спрей, няква течност от автомивката, с която мажат таблата (сигурно е пак на силиконова основа), глицерин...
                              Извинявам се за OFF TOPIC-a колега ти няма лид а идваш на сбирката на хижа Дружба, поне едно познато лице да имам там
                              92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
                              95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
                              90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
                              00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Working...
                              X